Punkt gastronomiczny

Mały punkt gastronomiczny sprzedający hot dogi i inne przekąski to pomysł na biznes do zrealizowania w centrum handlowym, gdzie duża ilość przewijających się osób może przynieść nam spory zysk. Także w tym segmencie istnieją lokale w systemie franczyzowym jak „Szybki Kęs”, „Kurczę pieczone” czy „Mr Hamburger”, na razie działające w wybranych regionach kraju. Te sieci … Czytaj dalej

Bar ze zdrową żywnością

Nie każdy pomysł na biznes to okazja do zarobienia dodatkowych pieniędzy przy małym wkładzie finansowym. Niekiedy nasz pomysł będzie wymagał większych wydatków, jednak wtedy możemy zastanowić się czy część ze środków możemy pozyskać z programu europejskiego funduszu promującego operacyjny rozwój regionalny. Te pieniądze z pewnością przyspieszą realizację naszego projektu, finansując szczególnie kosztowne nabycie na własność … Czytaj dalej

Bar wegetariański, restauracja wegetariańska

Rozpoczęcie działalności poprzez otworzenie baru wegetariańskiego to pomysł na biznes dla osób, które mają już doświadczenie w prowadzeniu małej gastronomii, przez kelnerowanie lub bycie szefem kuchni. Bar wegetariański jest miejscem cieszącym się dużą popularnością w szczególności pośród młodych ludzi, studentów, urzędników, którzy często nie mają zbyt wiele czasu na przyrządzanie sobie w domu ciepłych posiłków. … Czytaj dalej

Bar sałatkowy

Wiele lokali gastronomicznych serwujących pyszne kanapki i świeże sałatki cieszą się ogromną popularnością, szczególnie wśród zabieganej części społeczeństwa. W dobie szerzącej się otyłości wśród młodzieży i pokus na niezdrowe jedzenie, takie niewielkie bary sałatkowe mogą być idealnym miejscem, by spożyć zdrowy, a przy tym sycący i niskokaloryczny posiłek. Nieduży, aczkolwiek serwujący różnorodne i świeże sałatki … Czytaj dalej

Bar kanapkowy

Obecne czasy, oprócz dużego rozwoju technologicznego i zaawansowania w wielu dziedzinach życia, charakteryzują się także brakiem czasu, ogromem pracy, zabieganiem, a przez to jedzeniem w pośpiechu. Takie jedzenie prędzej czy później może odbić się na naszym zdrowiem, niestrawnością, tudzież innymi problemami żołądkowymi. Nie mamy czasu na szykowanie kanapek do pracy, ponieważ często zarywamy noce i … Czytaj dalej